Search
Enter Keywords:
Home arrow News arrow Latest arrow Fietspositie
Newsflash

BESTEN WENSEN VOOR 2015

 Tweedehands :

                      Heren Stadsfiets Gazelle Esprit : kleur zwart -oranje maat 55 , 3 versnellingen , in perfecte staat : prijs 410 euro

                    
                      Kinder MTB meisje Merida Juliet : 26" wielen 180 euro

                    
                     Damesfiets Gazelle trekkingfiets : compleet Shimano XT maat 53

                     Prijs 350 euro . Perfecte staat .

                    

                     Mountainbike : damesmodel Merk : Merida , Type :Juliet Maat 18"

afmontage : Shimano XT , voorvork : Fox , Remmen : Magura , Prijs : 550 euro

                     Fitnessfiets : Merida , type  : Crossway , afgemonteerd met spatborden  Prijs : 280euro

 

                    Kinderfietsen :   

                       

                         1X meisjes MTB Merida Juliet 14,5",26"wielen  : 180 euro

 


Fietspositie PDF Print E-mail

 De metingen en afstellingen van race en mountainbikes gebeuren volgens het Bikefitting systeem en dit zowel voor de recreant als de competitierijder. U kan zich laten opmeten en een analyse doen van uw bestaande fiets en of aan te schaffen fiets. Pago-bikes is erkende dealer Bikefitting.   www.bikefitting.com 

 

Fietsen doen we al meer dan honderd jaar . Eerst werd de fiets alleen gezien als een praktisch en goedkoop transportmiddel. De fiets is vooral de laatste tientallen jaren populair geworden als middel om te sporten of om er gewoon een eindje mee te toeren.

Mede onder invloed hiervan zij er nieuwe modellen fietsen ontwikkeld . Voorbeelden hiervan zijn de mountainbike , de hybridefiets , de  vakantie-fiets en de hightech racefiets.

Uiteraard worden er ook andere eisen aan de moderne fiets gesteld. Naast allerlei technische voorwaarden (gewicht, versnellingen) waaraan hij moet voldoen, is vooral de maatvoering belangrijk. En terecht, want een fiets waarmee je sport of voor plezier mee gaat toeren behoort goed te passen! Daarbij denken we niet alleen aan de framemaat maar vooral aan de afstelling van stuur en zadel. Deze afstelling bepaalt in belangrijke mate het comfort op de fiets en be´nvloedt ook de prestaties.

Elke fietser is op zoek naar de ideale positie op de fiets. Dit werd tot nu toe bepaalt op basis van een aantal vuistregels en op het gevoel. Deze methode voldoet echter niet meer aan de eisen die we tegenwoordig stellen aan de fiets: een hightech fiets moet passen als een maatkostuum.

Voor de bepaling van de ideale framemaat en correcte afstelling van stuur en zadel is er  het systeem van Bikefitting.

                

Deze wordt onderverdeeld in verschillende metingen: de Lite, de Standard, de Professional en de Shoe cleat adjuster. Bij de lite meting gaat men uit van de binnenbeenlengte, romplengte en armlengte. Zo komt men aan de ideale framemaat met een tekening van de optimale afstelling van stuur en zadel. Bij de Standard meting gaat men uit van de lichaamslengte, romplengte, binnenbeenlengte, armlengte links en rechts, voetlengte links en rechts en de schouderbreedte. Bovendien wordt bij deze meting rekening gehouden met de pedaalhoogte en schoenzooldikte. Al deze maten worden gebundeld in de database waar men dan de keuze maak uit road racing , touring, off road en tijdrijden. Deze kategorieen hebben dan zelf nog een onderverdeling volgens de intensiteit.Tevens is er een plug in naar verchillende fietsmerken en kan men deze linken aan hun frame. Zo komt men tot een tekening met de ideale en perfekte afstelling. De professional is een aanvulling van de standard meting en kan men de ideale zitbuishoek bepalen en kan men een asymetrische zit vaststellen als gevolg van bijvoorbeeld een beenlengteverschil  wat vaak tot een lage rugpijn kan zorgen. Deze meting wordt uitgevoerd op een pasfiets.Deze meting is enkel van toepassing op personen met aanhoudende klachten en voor het maken van een kader op maat.

 

< Vorige   Volgende >


Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.